Голодомор – невгасимий біль душі!!!

На виконання Указу Президента України від 29 жовтня 2014 року №830/2014 «Про заходи у           зв’ язку з Днем пам’ яті жертв Голодоморів» в ЗОШ № 3 з 16 листопада по 22 листопада був проведений ряд заходів присвячений вшануванню пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 р.р.

В рамках тижня був оновлений тематичний стенд «Голодомор  вічний біль душі», на якому була розміщена інформація про події тих років, про передумови та наслідки найстрашнішої події в історії українського народу. Архівні фотографії людей, жертв геноциду, вражали своєю правдивістю та реальністю.

1

Був організований куточок Пам’яті жертв українського геноциду.

2

3

Протягом тижня учні середньої та старшої школи переглядали фільми присвячені Голодомору та рекомендовані Українським інститутом національної пам’яті до 81 роковин голодомору, такі як: «Жнива розпачу», «Під знаком біди», «Голод 33». Переглянувши фільми, учні були неймовірно вражені жахливими фактами та побутовими картинами тогорічного життя.

21 листопада педагог-організатор підготувала тематичну лінійку під гаслом: «Голодомор – невгасимий біль душі», учні середньої школи прочитали вірші та уривки з архівних довідок. Пам’ять жертв голодомору учні вшанували хвилиною мовчання.  Класні керівники всіх класів провели класну годину на єдину тему: «Голодом вбивали нашу свободу! Непідкорені у 33-му – непереможні сьогодні!». Кожен із класних керівників детально ознайомив учнів з причинами, передумовами та наслідками Голодомору 1932 – 1933 р.р. Учні 5 класу навіть підготували інформацію до класної години самостійно і також презентували цікаві факти та подробиці, настільки вони були вражені темою.

22 листопада учні та вчителі ЗОШ № 3 приєдналися до мітингу-реквієму, що пройшов біля пам’ятника жертвам Голодомору, поклавши квіти та запаливши лампадки у пам’ять жертвам Геноциду.